דורית גבאי רו״ח | מומחית במיסוי מקרקעין, מס שבח, מס רכישה והחזרי מס

גילוי מרצון

משרד האוצר על ידי זרוע הביצוע של פקידי המס במס הכנסה, פועל מזה עשורים להרחבת רשת הנישומים. משמעות הדבר שכל תושב ישראל, שיש לו הכנסה או רווח ממקור כלשהו, כגון מעסק, מתיווך, מריבית, מ דמי שכירות למגורים וכן הלאה – יהיה ברשת המס. כלומר  ידווח וישלם מס כחוק מידי שנה.

זה לא סוד שישנם כאלה, שיש להם הכנסות שאינן מדוחות כלל  מסיבות שונות.  הסיבות למה להמשיך לא לדווח אינן חשובות, אלא מה הדרך הפשוטה  להיכנס להליך גילוי מרצון.

הליך גילוי מרצון הוא הליך יחסית פשוט יש כבר אלפים שנכנסו אליו ו"יצאו בחיים".

ההליך של גילוי מרצון נעשה על ידי  מי שיודע שלא דיווח על הכנסות ממקורות שונים, כגון  הכנסות מריבית וניירות ערך, שמקורם בכספים שיש לו בחו”ל (ירש את החשבון) או הכנסות מדמי שכירות מעסקים וממגורים בישראל ובעולם, הכנסות מעסקת תיווך חד פעמית ועוד מקרים מעט יותר מורכבים של העלמה ממש מתוך כוונה תחילה של פעילות שלמה באופן מאורגן ומראש.

לכל מקרה יש פתרון, והרעיון של ההליך הזה, שהוא הליך שמשרד האוצר יצר אותו ושיכלל אותו עם הזמן, זה לגלות מרצון  חופשי את דבר העבירה. עבירת מס היא עבירה שהחוק מחמיר עמה ומוטלים על העבריין עונשים בדין. יחד עם זאת  מטרת הנוהל היא לתת לאזרח את היכולת לגלות מרצונו ולהסדיר העבירה עם משרד האוצר, שסיומה הוא תשלום המס החל על הכנסות בלתי מדווחות.

כבוגרת מס הכנסה בתפקידים שונים, ובכלל זה כעוזרת בכירה לנציב מס הכנסה, נחשפתי לנושא, למדתי אותו, ואני מסייעת לאזרחי ישראל לעבור את ההליך הזה.

בסופו של תהליך  מקבל הפונה אישור ממשרד האוצר כי לא תיפתח חקירה פלילית נגדו, ולא יוגש כתב אישום, בכפוף להתקיימותם של תנאים מיוחדים לכל מקרה ומקרה.

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים ונחזור אליכם