04.11.2026 · מאמרים בנושא מיסוי מקרקעין · 14 דק׳ קריאהגן פורח אינו "שימוש במישרין": מתי זכאי מוסד ציבורי לפטור ממס שבח במכירת מקרקעין?
מוסדות ציבור – עמותות לחינוך, לדת, לבריאות, לסעד ולמטרות דומות – מחזיקים לא פעם נכסי מקרקעין במשך עשרות שנים. כשהם מוכרים את הנכס, החוק מעניק להם הטבה משמעותית: פטור מלא או חלקי ממס שבח, לפי סעיף 61(ב) לחוק מיסוי…
לקריאה ←