3 מאמרים

04.11.2026 · מאמרים בנושא מיסוי מקרקעין · 14 דק׳ קריאה

גן פורח אינו "שימוש במישרין": מתי זכאי מוסד ציבורי לפטור ממס שבח במכירת מקרקעין?

מוסדות ציבור – עמותות לחינוך, לדת, לבריאות, לסעד ולמטרות דומות – מחזיקים לא פעם נכסי מקרקעין במשך עשרות שנים. כשהם מוכרים את הנכס, החוק מעניק להם הטבה משמעותית: פטור מלא או חלקי ממס שבח, לפי סעיף 61(ב) לחוק מיסוי…

לקריאה ←
27.07.2025 · פסקי דין · 5 דק׳ קריאה

נאמן עם אינטרס? לא שולל את הפטור ממס

ייתכן שעדיין ייחשב לנאמן מהותי הזכאי לפטור ממס בהעברה לנהנה מאת: דורית גבאי, רו"ח מבוא פסק הדין קריה מציון בע"מ ואח' נגד מנהל מיסוי מקרקעין ירושלים (1) עוסק במימוש פטור ממס שבח ומס רכישה, שמוענק בהעברת נכס בנאמנות מנאמן …

לקריאה ←
22.03.2023 · פסקי דין · 17 דק׳ קריאה

שיפוץ דירת מעטפת בטרם מכירתה על מנת לזכות בפטור ממס שבח – אינו בגדר "עסקה מלאכותית"

מאת: דורית גבאי, רו"ח מבוא בעניין מנהל מיסוי מקרקעין תל אביב נ' נירה מעין (‎1) דחה בית המשפט העליון את ערעורו של מנהל מיסוי מקרקעין בקובעו כי שיפוץ דירת מעטפת בטרם מכירתה על מנת לזכות בפטור ממס שבח – אינה עסקה מלאכותית ש…

לקריאה ←

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים ונחזור אליכם.

תיאום פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ונחזור אליכם לתיאום.